Wil je meer in contact staan met de natuur?
Basecamp Norway verzorgt Scandinavische Outdoor & Survival workshops in de Achterhoek.
De Noorse survival-expert Geir Sindre Ringdal leert je zijn outdoorskills en vergroot jouw kennis over de Scandinavische cultuur. Dit alles op een leerzame, en informele wijze, in een kleine setting met persoonlijke aandacht.
NAJAARSEDITIE
Ingrid van Northern Delight komt weer langs!
Bij de prachtige locatie van Basecamp Norway koken we een heerlijk Scandinavisch buitenmenu op, boven en in het open vuur. Beleef met deze workshop de smaken van Scandinavië!
Met een speciaal wafelijzer bakken we heerlijke wafels boven het vuur, die we serveren op Noorse wijze met ‘brunost’ en kruipbramenjam.
Op de grote braadpan bakken we ‘tunnbröd’. Deze zijn op smaak gebracht met Scandinavische broodkruiden; venkel-, anijs- en karwijzaad. Ondertussen poffen we onze aardappelen in de hete kolen van het vuur.
We maken een groente-roerbak met wortelgroenten van het seizoen. Het magere rendiervlees roerbakken we samen met gemengde paddenstoelen zoals oesterzwammen, kastanjechampignons, shii-takes en gedroogde cantharellen.
Voor erbij maken we een zoet-pittige hüttenkäsesaus en een salade.
Boven het vuur laten we een pan met vossenbessensap trekken met stukjes sinaasappel, kaneel, kruidnagel en steranijs. Als aperitief serveren we ook een heerlijke, mousserende berkensapwijn, SAV.
We sluiten het najaarsbuitenmenu af met gebakken “appelkruimeltaart” uit de grote braadpan, geserveerd met slagroom.
Wat is inbegrepen?
-Alle materialen leen je van ons tijdens de workshop
-Eten & drinken
WAT NEEM JE ZELF MEE?
-Een lange broek van stevige stof
-Een hoofdlampje
KOSTEN
€119 p.p.
TIJD
15.00 uur – 18.30 uur
(eten om 17.30 uur)